Bostadskö

Bostadskö

Sölvedals Förvaltning har bostäder i Kristianstad, Åhus, Bromölla, Sölvesborg och Karlshamn.
Det finns en stor variation bland lägenheterna, från marklägenheter i natursköna lägen till lägenheter på de mest centrala gatorna.
Storlekarna skiftar från 1 – 5 rum och kök. Vad passar dig?

Anmäl dig här

Så här går det till!

1. Ställ dig i kö
2. Vi kontaktar dig via sms när en lägenhet blir ledig som passar dina önskemål
3. Vi gör en kreditupplysning
4. Lägenhetsvisning
5. Kontraktsskrivning

Att stå i bostadskö

För att bli erbjuden lägenhet hos oss behöver man stå med i vår bostadskö. Lediga lägenheter erbjuds främst utifrån kötid till de som står i kö för den typ av lägenhet vi har att erbjuda. Kötidens längd är svår att uppskatta eftersom det beror både på önskemål, samt vilka uppsägningar vi får in. Generellt kan man säga att mer specifika krav ger en längre kötid.

Kötiden är personlig och kan inte överlåtas. Är man två eller flera som gemensamt söker bostad hos oss, så räcker det med att en av er står med i vår bostadskö.

 

Riktlinjer för uthyrning

Du ska ha fyllt 18 år för att kunna få ett hyreskontrakt.

Kreditupplysning görs när man tackat ja till visning av en lägenhet. Det ska vara rimligt att man klarar hyran på sin inkomst, och det är särskilt viktigt att man inte har några betalningsanmärkningar. Borgenär eller deposition tillämpas inte vid uthyrning av Sölvedals lägenheter.

Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara rimlig i förhållande till bostadens storlek och planering.

Uppsägningstiden är alltid tre månader (till nästkommande tremånaderskifte) enligt hyreslagen. Uppsägningen räknas alltid från den sista dagen i månaden.

Flytta inom Sölvedals

Vid intern flytt inom våra fastigheter måste hyresgästen ha bott i lägenheten minst 1 år.

Man ska stå med som intersökande i vår bostadskö för att bli aktuell för lediga lägenheter.

Innan man blir erbjuden ny lägenhet så görs kontroll av hur man skött sina hyresinbetalningar och det tas kreditupplysning för att säkerställa att det inte finns betalningsanmärkningar. Störningar gentemot grannar ska ej heller ha förekommit. Vid intern flytt görs också en förbesiktning av lägenheten man vill lämna för att säkerställa att den skötts på ett bra sätt.

Uppsägningstiden är alltid tre månader (till nästkommande tremånaderskifte) enligt hyreslagen. Uppsägningen räknas alltid från den sista dagen i månaden.