Aktuellt

Sommarvikarie

Sommarvikarie

Under våren har Oskar haft praktik hos oss för sin utbildning som fastighetsförvaltare. Från och med denna veckan är han tillbaka som sommarvikarie. Oskar kommer främst jobba med in- och utflytt samt administration av felanmälan.

läs mer
Årets Företagare 2020

Årets Företagare 2020

Vi är mycket stolta att meddela att vi blivit nominerade till Årets Företagare 2020 av Företagarna Sölvesborg! Priset delas ut i oktober under Sölvesborgsgalan. Mer om Årets Företagare finns att läsa på Företagarnas hemsida www.foretagarna.se Tack så mycket för...

läs mer
Ännu mer solenergi!

Ännu mer solenergi!

Vi tar ytterligare ett steg i vårt hållbarhetsarbete och har nu tecknat ett fastprisavtal med C4 Energis solcellspark – Solpunkten. Solcellerna kommer att leverera ca 300 000 megawattimmar per år till oss, vilket motsvarar ungefär en tredjedel av Sölvedals årsförbrukning. Ihop med Sölvedals befintliga solceller täcks ungefär 40% av vårt energibehov av solenergi. Vårt avtal med andelsparken innebär att vi blir mer oberoende av elmarknaden samtidigt som vi är med och bidrar i den viktiga omställningen till mer förnybar el.

C4 Energi bidrar med kunskapen om teknologin. Alternativet var att bygga en helt egen solcellspark men då det inte fyller någon naturlig del i vår kärnverksamhet är det här upplägget bättre för oss och våra hyresgäster.

I vår resa mot att bli mer klimatsmarta arbetar vi även med att se över bland annat våra transporter. År 2019 gick vi över till HVO100 istället för diesel i bilarna. Då sänker vi koldioxidutsläppen med 60-80 procent.

läs mer
Solceller

Solceller

Under vintern har vår första solcellsanläggning byggts på en fastighet i Sölvesborg. Idag blev anläggningen godkänd på besiktning och är därmed redo för drift. Tack till Tammp för ett gott arbete!

läs mer
Covid-19

Covid-19

Vår personal går in och ut ur många lägenheter. För att minska risken för smittspridning, utförs tills vidare endast felanmälan då hyresgästen inte befinner sig i lägenheten.  Avvakta med felanmälan som inte är akuta om du uppvisar sjuksymptom.

läs mer
Ny hemsida

Ny hemsida

Under sommaren har Sophie och Cattis tagit fram en ny hemsida i samarbete med annaochanna strategi och idébyrå. Kika gärna runt och se vad du tycker!

läs mer
Ett sommarprojekt

Ett sommarprojekt

Under sommaren har ett område med marklägenheter i Sölvesborg påbörjat en utvändig ommålning. Husfärgerna har gått från gula och bruna toner till en modern och varm grå färg.

läs mer
Visste du att?..

Visste du att?..

Vår fastighet i Norra Åsum i Kristianstad var tidigare en gård som användes som seminstation. Efter det byggdes fastigheten om till moderna marklägenheter.

läs mer